VANZAREA DE PRODUSE VEGANE A CRESCUT CU 800% IN ROMANIA IN ULTIMUL AN!

Alimentele vegane si vegetariene au devenit din ce in ce mai populare in America de Nord, Marea Britanie si Australia, dar trendul incepe, de asemenea, sa prinda radacini si in tari europene mai mici. Potrivit datelor compilate de cea mai mare companie de comenzi alimentare din America, Foodpanda, comenzile vegetariene si vegane au crescut cu 800% in Romania, in ultimul an.

Revista “Business Review” din Romania a publicat aceasta stire, recunoscand astfel impactul acestui stil de viata printr-o perspectiva de afaceri. Radu Balaceanu, managerul pe tara al Foodpanda, a declarat: “Preferintele romanilor pentru alimentele vegetariene si vegane a crescut semnificativ in ultimul an. In aceasta perioada, comenzile pentru preparatele exclusiv vegetariene au crescut de noua ori, ceea ce arata ca romanii au inceput sa acorde mai multa atentie stilului alimentar.”

Balaceanu a continuat: “In plus, oferta este din ce in ce mai diversificata, multe dintre mancarurile ce erau preparate odata cu ingrediente din carne au acum o versiune vegana, cum ar fi burger vegan sau lasagna vegana.”

Studiul a intocmit un top 5 a mancarurilor vegane cel mai des comandate. Printre acestea se numara: supa crema de linte, salata cu 5 ingrediente cu ciuperci halloumi, burgeri vegani, lasagna vegana, si salata cu ciuperci Alaska.

Compania prin care se comanda mancare a publicat de asemenea topul oraselor din Romania pentru mancarea vegetariana/vegana, bazandu-se pe numarul comenzilor vegetaiene/vegane. Bucuresti, Cluj si Timisoara se afla intre primele trei. In acest moment exista 27 de restaurante vegetariene/vegane listate in Romania pe platforma Foodpanda.

Odata cu popularitatea alternativelor vegetariene/vegane in pofida mancarurilor traditionale, companii vegane importante ar putea dori sa se extinda in Romania. Afaceri precum “Beyond Meat”, “Impossible Foods”, “Oatly” si “VBites” au inregistrat deja o expansiune internationala semnificativa; Romania ar putea aparea pe radar pentru a raspunde pietei in crestere a optiunilor vegane.

Boom-ul livrarii alimentelor si conceptul de comenzi online au condus, de asemenea, catre o crestere a comenzilor de alimente vegetariene si vegane in alte parti ale lumii. Multiple platforme ale afacerilor ce livreaza mancare din Irlanda au publicat date care demonstreaza aceasta cerere. “Just Eat”, un serviciu international, a sustinut ca numarul comenzilor vegetariene/vegane in Irlanda a crescut cu 25% in perioada ianuarie-mai 2018. “Deliveroo”, un serviciu din Marea Britanie, a observat de asemenea, o crestere a comenzilor sanatoase si vegetariene/vegane de 119% fata de 2017. Asa cum “Just Eat” a prezis, optiunile vegane  au devenit o tendinta de consum dovedita in 2018.

Articol original aici.