• CENTRU-TERITORIAL-VETERINAR-SECTOR-2-butimanu-cernicaCENTRU-TERITORIAL-VETERINAR-SECTOR-2-butimanu-cernica
 • adapost-catei-butimanuadapost-catei-butimanu

Place Category: Sanctuare / Adaposturi animalePlace Tags: adapost catei cernica, adapost cateti butimanu, adaposturi catei bucuresti, adoptia cainilor fara stapan, adoptii animale la distante, adoptii caini fara stapan bucuresti, adoptii catei la distanta, adoptiile la distanta a cainilor fara stapan, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2 și Nicolicescu Cecilia adoptii caini

Descriere
Descriere
Poze
Video
Harta
Reviews
Locatii similare
 • In ultimii ani, un nou concept a inceput sa prinda contur si in Romania: adoptia la distanta a cainilor fara stapan. Legea eutanasiei a generat in randul iubitorilor de animale pe langa un val de proteste si indignari, o mobilizare in masa pentru a salva cat mai multe vieti ale patrupedelor.

  Astfel, pe langa implicarea in salvarea animalelor aflate in suferinta, un nou concept a inceput sa prinda si in Romania: adoptia la distanta.

  In adaposturile publice ale Sectorului 2, Bucuresti, de la Cernica si Butimanu se afla peste 700 de caini aflati in ingrijire. Dintre acestia, o buna mare parte au fost adoptati de la distanta.

  De apreciat este mobilizarea cetatenilor romani plecati in strainatate, care au adoptat la distanta un numar impresionant de caini. Acestia insa nu s-au limitat doar la a trimite suma lunara aferenta intretinerii cainelui in adapost (77lei/luna), ci s-au implicat activ in a le gasi locuinte permanente sau a le face viata mai usoara cainilor adoptati, de la distanta. S-au creat comunitati de iubitori de persoane care saptamanal se duc la cele doua adaposturi; duc mancare si bunatati cateilor, hainute de iarna; paturici sau pernite; toate acestea provenind fie de la adoptatorii romani sau straini.

  Noutatea si valul de simpatie publica sunt determinate si de atitudinea neutra-binevoitoare a conducerii celor doua adaposturi, care permite accesul liber in adaposturi chiar si in timpul weekend-urilor. Cei care au catei adoptati aici (dar nu numai) pot intra in boxe sa-i mangaie si sa se joace cu ei. Un alt atuu este curatenia permanenta si starea cainilor din adaposturi. Comparativ cu orice alt adapost public, cainii au custi individuale umplute cu paie pe timpul iernii, sunt bine hraniti si tratati medical corespunzator in caz de boala.

  Mai mult decat atat; permanent exista personal calificat care se ocupa de curatenia si supravegherea cainilor. O mare diferenta fata de alte adaposturi de stat; unde conditiile in care sunt tinute animalele sunt mizere, iar hrana este sub limita existentei.

  Iubitorii de animale sunt invitati sa vina si sa-si aleaga cainele dorit, dupa urmatorul program: de luni pana vineri intre orele 10.00 – 18.00 la adapostul din Tanganu si la adapostul din Butimanu, dupa care vor incheia un contract de adoptie la distanta cu Centrul Teritorial Veterinar al Primariei Sectorului 2 situat pe soseaua Pantelimon numarul 500.

  Cei interesati, o pot contacta pe doamna directoare a celor doua adaposturi, Cecilia Nicolicescu (cecilianicolicescu@yahoo.com) sau la 0726761830.

  Centrul Teritorial Veterinar Sector 2
  Director General – Nicolicescu Cecilia
  Aleea Pantelimon nr. 500, sector 2, Bucureşti
  Telefon/fax: 021.255.22.07;021.255.22.17
  E-mail: cecilianicolicescu@yahoo.com

  CEI CARE DORESC SA SUSTINA POT SA O FACA UTILIZAND DATELE DE MAI JOS

  Nume beneficiar: DIRECTIA VENITURI BUGET LOCAL SECTOR 2
  Cont beneficiar: RO17TREZ70221360250XXXXX
  Banca Beneficiar: TREZORERIA STATULUI
  Adresa beneficiar: SECTOR 2, BUCURESTI
  CNP/CUI beneficiar: 13811802

  La detalii tranzactie treceti:
  BENEFICIAR DIRECTIA VENITURI BUGET LOCAL SECTOR 2, COD FISCAL 13811802

 • No Records Found

  Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Dati o nota acestui Place (in general)
  • rating icon
  • rating icon
  • rating icon
  • rating icon
  • rating icon
   

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.