Ionut Catalin Florea
Membru
Chef vegan si raw-vegan.

It's better to light a candle than curse the darkness!

Alexandra Corbu
Membru
Order to Cash Manager în Orange
Am devenit vegană în urmă cu 4 ani, împreună cu prietenul meu, după ce am urmărit împreună un documentar despre viața animalelor din fermă. Am decis să continuăm să ne informăm în privința modului în care animalele sunt exploatate și a alternativelor existente la produsele de origine animală. Am studiat filosofia și am scris o lucrare de dizertație despre conceptul de identitate narativă, concept care mă ajută să înțeleg astăzi în ce măsură poveștile pe care ni le spunem despre mâncare ajung parte din indentitatea noastră, așa cum tradițiile culinare ajung să definească identitatea unei comunități. Partea bună este că acest tip de identitate este unul dinamic, în permanentă transformare iar aceste povești pot fi mereu rescrise. Împreună cu prietenii mei de la Asociația Veganilor îmi doresc să rescriu aceste povești, implicându-mă în organizarea de evenimente care promovează delicioasa mâncare vegană. Mă implic activ și în proiectele colegilor mei, ori de câte ori timpul mi-o permite. De mai bine de un an fac parte și dintr-o organizație politică – Demos – unde ajut la conturarea unor programe și campanii care au îmbină preocupările pentru drepturile animalelor, ecologie și agricultură sustenabilă."
Adi Sandu
Membru
Student la scoala vietii
It's better to light a candle than curse the darkness!
Cristina Nitu
Membru
Student
It's better to light a candle than curse the darkness!
Teodor Vasile
Membru

Inginer

M-au atras invataturile budiste deoarece sunt bazate pe un sistem de gandire logic. Am adoptat treptat veganismul citind şi modelând oameni de succes din jurul meu. Ma uitam la ce fac ei, la ce fac eu şi reieşea în mod clar că ceva nu era în regulă cu obiceiurile mele: nu se pupa mâncatul cărnii cu protejarea vieții tuturor ființelor simțitoare. Am ales conştient să renunt la carne in iulie 2015 cu intentia de a renunta la toate produsele animale, apoi progresiv la cele procesate. Când mă uit în urmă, am un sentiment de mulțumire pentru că am adoptat viaţa vegană deoarece îmi pot exprima nevoia de contribuție. In prezent ma implic într-un proiect educational care sustine tinerii sa contribuie la ecologie, la salvarea animalelor din industria agricola si la sanatate prin alegeri alimentare constiente pentru a le alinia cu sistemul de valori personal.

Tania Bordianu
Membru

Cooking Chef & Yoga Teacher at Unison Food & Yoga

Eu sunt Tania si sunt obsedata de sanatate si frumusete in cele mai naturale forme. Cand nu gatesc retete delicioase ma gasiti la sala de sport unde sunt antrenor cu norma intreaga de fitness, spinning, aerobic, fitball, pilates.

Gatesc de cativa ani si am inceput prin a ma documenta cum se pot imbina cele 2 pasiuni ale mele, mancarea si sportul, astfel incat sa pot avea o viata sanatoasa si sa ii indrum pe cei din jurul meu sa traiasca frumos.

Dupa cateva carti despre nutritie si multe experimente in bucatarie mi-am indreptat atentia catre mancarea vegana si raw vegana si am descoperit ca renuntand la carne am mai multa energie, sunt mai fericita si mananc si gatesc mai diversificat ca niciodata!

Va invit sa descoperiti si sa incercati retetele mele si mai presus de toate “Lasă hrana să îţi fie medicament şi medicamentul hrană” a spus foarte frumos, Hippocrate.

 

Bogdan Nicoara
Membru

Wellbeing oriented entrepreneur 

Alexandra Stefan
Membru
Graphic designer si ilustrator, Art Director
De când ești vegan?
Din 14 feb 2016, ziua internationala a iubirii. 
Foarte pe scurt ce te-a influențat sa devii vegan?
Discursurile lui Gary Yourofsky si doua suflete dragi: Iulia si Alexandra.
Ce background ai?
Mi-as dori sa am o padure tropicala ca background… literalmente! Haha! Am crescut si am invatat in Romania. Am lucrat 2 ani ca graphic designer si ilustrator in Qatar, apoi de un an, art director in Elvetia.
Care este motivația din spatele promovării veganismului? 
Compasiunea, dragostea pentru natura si dorinta de imbunatatire si dezvoltare.
Ocupația actuala? 
In viata? Artist! 
In Asociatie? Ajut cand si cum pot cu putinul pe care il am de oferit pe partea artistica. 
Valentin Zamfir
Membru
Copywriter şi manager sală de Kickboxing şi MMA
Sunt vegan din 2016. Iniţial am renunţat la carne, în 2012, dar treptat am devenit conştient de tot ceea ce se întâmplă în jur și am decis să fac o schimbare. Am devenit vegan pentru că nu mai vreau să susţin industriile care cauzează atât de multă suferință animalelor, poluează mediul înconjurător și îmbolnăvesc oamenii. Promovez veganismul pentru a arăta că se poate trăi sănătos și bine chiar şi fără produse de origine animală. Sunt copywriter şi manager la o sală de Kickboxing şi MMA. În 2018 am pornit şi proiectul Vegan Men pentru a-i inspira pe bărbați să devină mai sănătoşi, mai energici şi mai puternici făcând trecerea la o alimentație vegană.
Marius Mitrache
Membru

18 ani de culturism, absolvent ANEFS, campion national de culturism

Sunt vegan de 10 luni (13 aprilie 2018)

Ce m-a convins?
- Empatia fata de animale, argumentele logice si materiale cu exploatarea lor.
Background:
- 18 ani de culturism, absolvent ANEFS, campion national de culturism
Motivatia:
- Vreau ca veganismul sa ajunga mainstream, vreau sa ajut in educarea oamenilor in ce priveste veganismul, vreau ca exploatarea sa ia sfarsit.
Proiect individual:
- Un serial / documentar de tip vlog ( care va incepe in martie cel tarziu, cu finalizare in noiembrie probabil, episoade saptamanale )cu pregatirea de concurs in comparatie cu alti sportivi omnivori, de unde vreau sa reiasa faptul ca nu e nicio diferenta dpdv al proteinei, ba chiar sunt multe beneficii ca vegan, unde best case scenario ar fi ca la finalul pregatirii eu sa am cea mai buna forma dintre toti participantii la " documentar".

Cristian Filimon
Membru
Anteprenor de 10 ani.
Sunt vegetarian de 3 ani și vegan din toamna anului 2018, motivele principale fiind de healthy and cruelty free. Susțin sustenabiltiatea în afaceri (impactul pe care-l au business-urile pe care la fac asupra mediului și societății) și implicit sustenabilitatea pe plan personal a fiecăruia. Cred că veganismul este un pas important în implementarea sustenabilității personale și de business. Sunt anteprenor de 10 ani, în prezent am 4 business-uri în tehnologie și sunt implicat în Unison care este un concept de restaurant vegan și pe viitor sperăm un lanț de produse vegane alimentare și non-alimentare.