Retete vegane

/Retete vegane

D16/P – Supa crema de mazare

Ingrediente: 1 pungă de mazăre congelată 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru 1 ceapă curăţată şi mărunţită 1/2 rădăcină de ţelină 1 legătură de mărar proaspăt sare, piper 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece apă Pentru crutoane 2 felii de pâine 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece oregano, piper, puţin [...]

D16/MD – Smoothie energizant cu morcovi şi ghimbir

          Pe lângă vitamina C, morcovul mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive, dar şi pentru faptul că este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedative, spun medicii. „Chiar şi fiert, este o sursă importantă de vitaminele A şi B6, potasiu, magneziu şi [...]

D15/C – Snițele din soia de post

Ingrediente: 2 pungi snitel de soia o ceapa Piper boia (si boia afumata) sare piper 2 catei de usturoi 3 linguri vin alb                           mustar dulce pesmet faina fulgi de drojdie inactiva                 ulei   Mod de preparare: Snitele de soia se fierb impreuna cu ceapa, condimentele (sare, piper, boia, boia afumata etc.), vinul si usturoiul . [...]

D15/P – Supa de banane cu Tapioca

Ingrediente: 1/4 ceasca perle tapioca 500 g banane coapte 1/4 ceasca zahar 1 praf sare 1/2 lingurita esenta vanilie Pentru ornat 100 g alune nesarate 3 lingurite scortisoara     Mod de preparare:            Seamănă cu un orez cu lapte mai aromat şi cei mici vor rămâne fani pe viaţă ai supei de banane cu tapioca şi [...]

D15/P – Cartofi Bombay

Ingrediente:  8-10 cartofi medii (curățați și tăiați cubulețe) 1 ceapă tocată 1 linguriță turmeric 2 lingurițe pastă/praf de curry 2 lingurițe semințe de muștar 2-4 lingurițe ulei (de rapiță, de preferat) sare și piper după gust fulgi de drojdie inactiva (dupa gust - 3,4 linguri) Mod de preparare:           Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.       [...]

D15/MD – Pâine prăjită cu avocado şi castraveţi

          Avocado a devenit preferatul nutritionistilor, care stiu bine ce vorbesc atunci cand il recomanda: acest fruct, utilizat in salate, sandviciuri sau pentru a prepara guacamole, dar si la obtinerea uleiului pentru gatit, a produselor cosmetice si a sapunurilor naturale, este bogat in proteine, grasimi sanatoase (mononesaturate), potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier si vitaminele A, [...]

D14/C – Salată de dovlecei cu usturoi

Ingrediente: 1 dovlecel 100 ml lapte de soia sare piper 200 ml ulei 3-4 catei usturoi 1 lingurita mustar zeama de lamaie (facultativ)                     rosioare pentru ornat      Mod de preparare:           Se curata dovlecelul si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cu sare pentru vreo 10 minute, apoi se pune la scurs. Cand [...]

D14/P – Chifteluțe de cartofi cu morcovi

Ingrediente:   3 cartofi fierţi în coajă 350 g morcovi 1,5 linguri de griş ½ pahar de apă minerală 1 lingură margarină 2 linguri de pesmet 2 linguri de faina 5-6 căţei de usturoi 1 legătură de mărar vegeta Sare Piper 3 linguri de ulei- pentru prăjit Mod de preparare:           Cartofii fierţi şi răciţi se [...]

D14/P – Supa crema de zuchini sau dovlecei

Ingrediente: 2 cepe mari 6 catei de usturoi                                               3 cartofi (aprox 700 gr) sau o ceasca de orez 2 litri de apa 2 kg de dovlecei sau zuchini 300-400 ml de smantana lichida pentru gatit ( de soia, de ovaz sau altceva) 2 legaturi de marar Sare si piper dupa gust Mod de preparare:      Am [...]

D13/C – Salată de broccoli cu ciuperci

Ingrediente pentru o porţie: 150 g de ciuperci (2-3-4 ciuperci –depinde de marimea lor) 6 florete de brocoli (fără tulpiniţe) 1 morcov mic – dat pe răzătoarea mică 1 legătură de mărar 3 căţei de usturoi - bine zdrobiţi 1 lingură de ulei de măsline presat la rece 2 linguriţe de zeamă de lămâie (sau [...]

 Adaugă o locaţie          Caută locaţii vegane