Retete foarte usor de preparat si gustoase. Perfecte pentru orice sezon, in special cel rece. Humusul este o sursa excelenta de proteine datorita nautului, si de calciu datorita susanului, dar si de multi alti nutrienti, in functie de ce doriti sa ii adaugati.  Pofta buna!

Ingrediente:

-pentru baza de humus:

1 cutie naut

2 lingurite susan macinat

2 catei de usturoi

sucul de la o lamaie

½ lingurita piper rosu

½ lingurita turmeric

60 ml apa si 60 ml ulei (sau 120 ml apa)

sare si piper dupa gust

1.humus cu mazare si menta

150g mazare (fiarta)

cateva frunze de menta

2.humus cu ardei si ceapa

2 ardei rosii

1 ceapa

3.humus cu sfecla si chimen

4 sfecle fierte

1 lg de chimen macinat

 

Mod de preparare:

hummus-de-mazare

  1. Se pun toate ingredientele pentru baza de humus intr-un blender impreuna cu mazarea si frunzele de menta. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.

 

 

pasta-de-naut-cu-ardei-copti

2.Se taie in jumatate ardeii si se curata; se curata ceapa si se taie si ea in jumatate. Se pun la cuptor pentru o ora. Se pun toate ingredientele pentru baza de humus intr-un blender impreuna cu ardeii si ceapa. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.

 

 

3.Se curathumus-cu-sfecla-rosie-naut-si-tahinia si se fierb cele 4 sfecle. Se pun toate ingredientele pentru baza de hu
mus intr-un blender impreuna cu sfecla fiarta si chimenul. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena.