Dupa o lunga cercetare a pietei vegane din Bucuresti, am pornit in cautarea unor locatii in care sa ne putem bucura de spiritul vegan si in care sa putem savura produse 100% vegetale. Asa am gasit Super Falafel – primul fast-food 100% vegan din zona centrala a capitalei. Dupa o perioada in care le-am incercat produsele, care ne-au placut de la prima vizita, am ajuns sa cunoastem echipa Super Falafel si le-am facut o prima vizita interna.

Am fost surprinsi sa descoperim calitatea etapelor de productie si a produselor lor. Toata mancarea Super Falafel este produsa sub un control procedural strict, care respecta reguli de igiena interna si de siguranta in alimentatie publica. Toate produsele Super Falafel sunt produse zilnic, toate ingredientele sunt procesate in aceeasi zi, de la supe la salate si la vestita pasta de falafel. Procesul de productie al falafelului incepe seara, cu punerea boabelor de naut la inmuiat pentru 24 ore, un proces continuu in care boabele sunt spalate periodic. Dupa inmuiat, boabele de falafel sunt tocate alaturi de condimente si verdeturi. Pasta astfel rezultata se ambaleaza si se eticheteaza, cu un termen de utilizare de 24 ore. Pe durata zilei, chiftelele de falafel se prajesc in ulei de floarea soarelui, la o temperatura optima de 160 grade Celsius, asa incat sa fie mereu calde pentru prepararea unui sandwich. Sandwich-urile sunt produse dupa un gramaj strict al ingredientelor pentru a mentine calitatea si gustul. Super Falafel urmeaza un program de productie nu numai pentru a mentine calitatea si prospetimea produselor lor, ci si pentru a elimina cantitati mari de produse alterate sau risipa. Observand aceste informatii, suntem incurajati sa avem incredere in produsele Super Falafel, care demonstreaza diferenta de calitate si gust, comparativ cu alte Fast Food-uri sau Restaurante din Romania.

Pe langa calitati, o afacere in industria alimentara ne ofera si o fata nevazuta a problemelor de administrare si deficiente. Este folosit uleiul de palmier la prajirea cartofilor si a lipiilor prajite, pe motivul gradului ridicat de rezistenta la temperaturi inalte. De asemenea, legumele folosite sunt achizitionate din hypermarket-uri si ocazional din sere sau de la producatori locali. Super Falafel ne-a transmis transparent aceasta deficienta a sistemului, care provine din lipsa de continuitate a produselor unei sere sau a unor producatori locali, sau lipsa posibilitatii de facturare.

In afara de produsele Super Falafel, brand-ul Super Falafel ne promite dezvoltare si implicare in comunitatea vegana si ne incanta ca echipa Super Falafel promoveaza si sustine stilul de viata vegan. Super Falafel urmeaza un program de dezvoltare a angajatului lor, prin training-uri si facilitati, dar si prin reguli stricte si responsabilizare continua privind calitatea produselor si a brand-ului. Super Falafel isi doreste sa creasca pe piata din Romania, un Fast Food cu spirit vegan si pentru vegani, iar prin transparenta si implicarea lor ne-au transmis incredere sa ii sustinem. Incercati cu incredere Super Falafel!