Din dorinta de a intelege mai bine problemele cu care se confrunta veganii din Romania, membrii Asociatiei Veganilor au ascultat parerile mai multor persoane care sunt fie dornice sa imbratiseze acest stil de viata, fie au facut-o deja.
Pe langa alte subiecte pe care le vom dezbate in articolele urmatoare, cei consultati au ridicat si problema optiunilor limitate in ceea ce priveste locatiile in care pot servi un meniu vegan adecvat.
In acest scop am cautat sa intelegem mai bine motivatia din spatele afacerilor ce sustin veganismul, dar si problemele cu care acestea se confrunta. Astfel, am descoperit din culisele celor cu care am avut prilejul de a ne intersecta pana in prezent, o parte din provocarile carora trebuie sa le faca fata. 
In primul rand, motivatia principala din spatele acestor business-uri nu este profitul, ci, dupa cum am observat in cele mai multe cazuri, dorinta celor care au astfel de initiative pentru a promova un stil de viata sanatos, pe care si ei l-au adoptat la randul lor. Din acest considerent, se urmareste de cele mai multe ori folosirea unor materii prime de o calitate cat mai inalta.
In al doilea rand, deoarece restaurantele din aceasta categorie folosesc preponderent ingrediente provenite direct “din gradina”, acestea doresc sa evite pe cat posibil alimentele ce nu pot fi considerate eco, bio, sau cele congelate. Prin aceasta practica, mancarea este mult mai sanatoasa, avand datorita prospetimii mai multi nutrienti in compozitia sa.
Mai mult decat atat, deoarece atat calitatea cat si disponibilitatea ingredientelor folosite variaza in functie de sezon, crearea unui meniu larg, al carui pret sa nu fluctueze drastic, reprezinta o alta provocare cu care acestia se confrunta.
Aspectele mai sus mentionate au un impact puternic asupra preturilor. Am documentat aceasta situatie si in alte capitale europene, discutand cu mai multi patroni de afaceri vegane din UK, Franta, Italia etc. Am descoperit ca si acestia s-au confruntat initial cu aspectele descrise. Rezolvarile au venit din campaniile efectuate de diferite organizatii care sustin veganismul, dar si cu ajutorul blogger-ilor ce promoveaza un stil de viata sanatos. Scopul acestor initiative a fost de a ajuta publicul sa constientizeze ca o cerere generoasa va crea o oferta pe masura. In asentimentul acestor initiative, ne dorim sa sustinem afacerile autohtone de profil, prin organizarea cu ajutorul acestora, dar si cu sustinerea tuturor blogger-ilor care doresc sa dea curs invitatiei noastre, unor seri tematice care sa ne ofere posibilitatea de a interactiona cu minunatele lor preparate, dar si de a pune in contact direct comunitatea vegana cu cei care doresc sa implineasca dorintele culinare ale acestora.
Acestei initiative i s-au alaturat deja mai multi bloggeri care promoveaza alimentatia sanatoasa, atat prin impartasirea sugestiilor propuse in acest articol, cat si prin implicarea activa in organizarea evenimentelor. 
Un prim astfel de eveniment va avea loc cu sustinerea restaurantului Rawmazing, in cursul lunii urmatoare, mai multe detalii urmand a fi oferite in postari ulterioare.
 
“TOGETHER WE CAN!”